Verzamelen in de Clara mijn

Door Jacques Feijen

En daar sta je dan ! Voor het eerst op de halden (storthopen) van de beroemde Clara mijn. Een hamertje in de rechterhand en een emmertje in de linkerhand. Je wordt overweldigd door de grote hopen met duizenden gebroken stukken gesteente uit de mijn. Overal zie je mensen die druk aan het werk zijn. Ze rapen stenen op en gaan ze dan met grote of kleine hamers te lijf om ze te verkleinen. Er zijn stoere mannen met grote voorhamers. Die rammen het liefst op hele grote brokken. Er zijn ook mensen druk bezig met het opgraven van kleinere stenen en ook die worden vakkundig kleiner gemaakt. Blijkbaar weet iedereen hier precies waar hij mee bezig is. Maar jij staat daar en vraagt je af waar je moet beginnen ?
Als je je dat afvraagt en meer wilt weten, klik dan op de onderstaande link om het hele verhaal van onze leden Jacques Feijen en Felix Maassen te lezen...

Alle data in 2024 waarop de Clara voor verzamelaars geopend is kunnen hieronder worden gedownload, de "Grote Halde" is geopend op 27 en 28 april, 29 en 30 juni, alsmede 21 en 22 september. Aanmelding vooraf is gewenst, via de knop "Termin buchen" op de startpagina.